reactie op "soorten van opvoeding"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoséeJosée

honden foto van Josée

Beste mensen (hondenliefhebbers)
Ik ben maar een occasionele gebruiker van dit hondenforum. Af en toe ga ik op zoek naar bruikbare tips, op momenten dat ik zelf wat vastloop in de relatie met mijn hond. Ter verduidelijking. Ik ben een alleenstaande vrouw met hondenvrees. Om een doel te hebben (= zorg dragen voor...)en om meer van honden (die ik ondanks mijn angst ontzettend respecteer) te weten te komen, heb ik zelf een hond aangeschaft. Voorspelbaar... niet zonder problemen. Ik moet ontzettend veel leren en probeer hierbij mijn hond zo min mogelijk tekort te doen.
Dit hondenformum zou een ontzettende ondersteuning kunnen betekenen voor mij en mijn jonge terveurse herder. Wanneer ik vandaag onder de rubriek "soorten opvoeding" lees, moet ik tot mijn grote ontsteltenis vaststellen dat hier voornamelijk kritiek gegeven wordt over de adviezen die mensen durven schrijven.
DIT KAN TOCH NIET DE BEDOELING ZIJN VAN DIT FORUM?
Waar heb ik nood aan?
aan een zo verscheiden mogelijk advies, waaruit ik voor mezelf bruikbare tips kan filteren. Tips die bij mijn persoonlijkheid passen en die bij het karrakter van mijn hond passen. Dingen waarvan ik zelf kan zeggen: "Dit wil ik wel eens proberen, want dit past bij ons".
Ik las een eindeloze discusie over "Liefde geven".
Betekent Liefde geven, uw hond zijn zinnetje geven? Of is liefde geven meer iets in de zin van Ik zoek een methode waarbij mijn hond zich gedraagt op een manier die voor mij en mijn omgeving aangenaam aanvoelt. Hierbij moet ik hem leren dat hij niet voortdurend op zijn wenken bediend wordt. Hij moet zich behaaglijk kunnen voelen in allerlei situaties... enz...
Mijn vraag: " KAN DE DISCUSIE OVER BRUIKBARE OPVOEDINGSTIPS TERUG VAN O BEGINNEN EN DAN OP EEN VRIENDELIJKE MANIER?"
Lievdevolle groetjes
Josée

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "reactie op "soorten van opvoeding"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

hey hey

volgens mij is dat een best oud topic of niet?! O-)

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Josee, je hebt het over een zeer oud topic, waar je ws per ongeluk via google opgekomen bent. Die kwestie waar jij het over hebt speelt allang niet meer.

Heb je behoefte aan advies, open daar gerust een topic over, er zijn hier meerdere mensen die je er graag mee willen helpen.

honden page profiel JoséeJosée

honden foto van Josée

Dit is raar, want wanneer ik vandaag 'hondenpage' opende stond deze topic op datum van vandaag.
Maar om van de gelegenheid gebruik te maken, een eerste vraag:
"Hoe leer ik mijn hond om onderscheid te maken in zijn waken?" Hij blaft naar voorbijgangers, dat mag. Maar als mijn buren thuis komen of buiten gaan, heeft hij de onhebbelijke gewoonte om zich zeer waaks te gedragen.Hij blaft dan tergend lang.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Dat is omdat er een spambericht stond die weggehaald is. Aan de datum onderaan de berichtjes kun je zien hoe oud een topic is.

Zou je voor je vraag een nieuw topic willen openen? Dan gaan we daar graag op in. Je krijgt ook meer reacties als je in de topic titel duidelijk maakt dat het om waken gaat.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Josee,

Er stonden ook weer reacties bij en soms moet een topic omhoog gehaald worden omdat er spam verwijderd moet worden.

Wat ik zou doen in jouw geval is op een neutrale, kalme toon iets tegen je hond zeggen. Bij mij is dat hoeft niet, is oké. Zodat je hond leert, kalme baas, kalme hond.

Hier helpt het ook met onze kelpie en zij is ook een waaks type.

Groetjes van esther

honden page profiel JoséeJosée

honden foto van Josée

Bedankt Linda, dit doe ik onmiddelijk
gr

honden page profiel HobbesHobbes

honden foto van Hobbes

Hallo Josee, wat is je probleem met je hond waar je een advies over zou wilen hebben?

Een waarschuwing: op een forum zo divers als dit zou je heel divere antwoorden kunnen krijgen. Pik daaruit wat voor jou bruikbaar is.
Het beste advies komt van een professional of kenner die jou in samenspel met je hond kan observeren en dan nog zul je het misschien met zijn/haar adviezen niet ens zijn.

Ik wens je heel veel succes met je hond.

En over Liefde Geven, persoonlijk vind ik:
Zacht waar het kan, hard waar het moet.
Om een swiffer uit het hondenbekkie te redden gebruik je een andere routine dan wanneer hij naar iets gevaarlijks (vuurwerk) hapt of naar het allerkostbaarste (een ukkepuk).

honden page profiel HobbesHobbes

honden foto van Hobbes

Terwijl ik zat te tikken zijn er meerdere reakties gepost.

Ik heb gehoord dat je de hond stil kan laten zijn op het moment dat je hem kan leren te balffen wanneer jij dat wilt. Dan kan hij ook zijn mond houden als jij dat wilt.
Ik heb (weer) een hond die van nature niet tot weinig blaft dus heb dit niet uit kunnen proberen.

Heel veel succes.


honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hey Hobbes, Josée heeft een nieuw topic geopend. Kijk maar even bij 'Waken of domineren'. En zou je je antwoorden daar neer kunnen zetten? Dank je!

honden page profiel HobbesHobbes

honden foto van Hobbes

Linda, dank je. Ik zal met belangstelling meelezen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "reactie op "soorten van opvoeding"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^